Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminta on säädetty laissa. Lue lisää...

Uutisia

Koko-teatterin toteutti yhteistuotantona Taittuu ry:n ja Helsingin vankilan kanssa näytelmän Seitsemän broidia Sipoosta eli Kiven (sisältä) Seitsemän veljestä.

Rahoitushakemusten tulee olla perillä viimeistään 30.12.2014 Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön kirjaamossa.

Mikkelin vanhan vankilarakennuksen peruskorjauksen harjannostajaisia vietettiin työmaalla 10.11.2014.

Mediatiedotteet
26.3.2015

Rikollisuus, rikosseuraamusasiakkaat ja rangaistuksen jälkeinen rikoksen uusiminen on vähentynyt Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) juuri julkaistun vuoden 2014 toimintakertomuksen mukaan.

12.3.2015

Rikosseuraamuslaitoksen viestintäpäällikkö Usko Määtän jäädessä ensin vuosilomalle ja heinäkuun alusta eläkkeelle hänen sijaisenaan Risen viestintäpäällikkönä toimii 20.3.2015 alkaen toimittaja Ulla Vesander.

8.1.2015

Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön ja Kiasma-teatterin syksyllä käynnistynyt Vapauden kauhu -projekti tutkii, miksi vapauden kaiho muuttuu vapauden kauhuksi. Projektin tuloksena syntyy dokumentaarinen teatteriesitys, jonka ensi-ilta nähdään Kiasma-teatterissa syksyllä 2015.