Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminta on säädetty laissa. Lue lisää...

Tiedotteet
22.9.2014

Sonkajärven kunnassa sijaitsevan Sukevan vankilan perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Kaksikymmentäviisi vuotta sitten julkaistiin vankilan 75-vuotispäivän kunniaksi YTK Jari Aron kirjoittama historiikki. Vankilan historian täydentää nyt FM, YTM Jaakko Kangas uudella satavuotisjuhlassa 23.9. julkaistavalla historiikilla.

10.9.2014

"Uskon, että paras muutos tulee positiivisesta energiasta ja motivaatiosta tuomitsemisen tai mustamaalaamisen sijaan. Ihmisiin vaikuttaminen musiikin keinoin olikin pääsyy siihen, miksi minusta tuli laulaja", kertoo ensi viikolla käynnistyvässä Ipra-Rockissa esiintyvä laulaja Jessica Wolff.

29.8.2014

Pääjohtaja Esa Vesterbacka haluaa oikaista julkisuudessa olleita näkemyksiä vankien vapauttamisesta säästösyistä ja häpeärangaistuksen käytöstä Suomessa.