Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminta on säädetty laissa. Lue lisää...

Uutisia

Joulun aikaan myös vankiloissa saadaan ja lähetetään joulutervehdyksiä.

Koko-teatterin toteutti yhteistuotantona Taittuu ry:n ja Helsingin vankilan kanssa näytelmän Seitsemän broidia Sipoosta eli Kiven (sisältä) Seitsemän veljestä.

Rahoitushakemusten tulee olla perillä viimeistään 30.12.2014 Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön kirjaamossa.

Mediatiedotteet
12.11.2014

Rikosseuraamuslaitos on joulukuussa 2013 tekemälläni päätöksellä siirtänyt Hämeenlinnan vankilaan sijoitetun johtajan Tuomo Kärjenmäen viran Rikosseuraamuslaitoksen valtakunnalliseen täytäntöönpanoyksikköön Turkuun 1.1.2014 alkaen sekä muuttanut viran nimen erityisasiantuntijan viraksi.

31.10.2014

Rikosseuraamuslaitos (Rise) on päivittänyt oikeusministeriölle toimitilavisioesitystään laitoksen toimintamenomäärärahoista vuosille 2015-2018 tehdyn kehyspäätöksen mukaiseksi.

1.10.2014

Vaasan yhdyskuntaseuraamustoimisto ja sen Seinäjoen toimipaikka juhlivat yhteisiä 60-vuotissyntymäpäiviään kulttuurikeskus Vanha Paukussa Seinäjoella keskiviikkona 1.10.2014 klo 12:00 alkaen. Tilaisuudessa ovat juhlapuhujina Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen ylijohtaja Tapio Lappi-Seppälä ja Rikosseuraamuslaitoksen ylijohtaja Tuula Asikainen.