Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminta on säädetty laissa. Lue lisää...

Tiedotteet
20.8.2014

Ipra-Rock -vankilakiertue jyrähtää käyntiin 100-vuotisjuhliinsa valmistautuvassa Sukevan vankilassa keskiviikkona 17. syyskuuta. Seuraavana päivänä Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) ja Raaseporin äänentoistoyhdistyksen konserttikiertue siirtyy Pelson ja Kestilän vankiloihin.

15.7.2014

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson myönsi 9.7.2014 vankeinhoidon ansioristin kolmelle vankeinhoitotyössä kunnostautuneelle henkilölle.

10.7.2014

Kaunokirjallisuudessa ja historiantutkimuksessa on liioiteltu puukkojunkkareiden ja muiden Etelä-Pohjanmaata villinneiden kuuluisien häjyjen merkitystä 1800-luvulla. Häjyt olivat pääosin tavallisia rikollisia, ja teot oli tehty useimmiten humalassa tai pikaistuksissa ilman laajempia yhteiskunnallisia tavoitteita. Hengenmenoon johti usein pelkkä miesporukassa puhjennut mitätön ryyppyriita, kuten nykyisinkin.