Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminta on säädetty laissa. Lue lisää...

Uutisia

Vapaaehtoiset vankilavierailijat vahvistavat vankilassa olevan isän ja hänen lapsensa suhdetta järjestämällä Helsingin vankilassa isä-lapsiryhmätoimintaa. Isillä ja lapsilla on poikkeuksellinen mahdollisuus viettää yhdessä aikaa vapaassa tilassa vankilassa, mikä tekee yhdessäolosta inhimillisempää erityisesti lapselle.

Vankeusrangaistuksen, yhdyskuntapalvelun ja valvontarangaistuksen täytäntöönpanon aloitustehtävät keskitetään ulosottolaitokselta Rikosseuraamuslaitokselle 1.5.2015 alkaen. Rikosseuraamuslaitoksessa keskushallintoyksikössä hoidetut täytäntöönpanotehtävät siirtyvät valtakunnalliseen täytäntöönpanoyksikköön.

Mediatiedotteet
26.10.2015

”Rikosseuraamuslaitos pitää oikeusministeriön päätöstä hyvänä. Se luo edellytykset toimintamme ylläpitämiselle ja edelleen kehittämiselle. Myös henkilöstölle on tärkeää, että pitkä epävarmuuden aika päättyy”, sanoo Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka.

7.10.2015

Rikosseuraamuslaitoksen uudet turvallisuuslinjaukset korostavat henkilöiden välisen vuorovaikutuksen merkitystä, ammatillisuutta ja asiakaslähtöisyyttä sekä poikkihallinnollista yhteistyötä kaikessa laitoksen toiminnassa. Linjauksissa pohditaan turvallisuuden merkitystä yhteiskunnan, henkilökunnan ja rikosseuraamusasiakkaiden näkökulmasta.

2.6.2015

Filosofian maisteri Pilvi Isotalus on nimitetty Rikosseuraamuslaitoksen viestintäpäällikön virkaan 20.7.2015 lukien.