Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminta on säädetty laissa. Lue lisää...

Uutisia

Rikosseuraamuslaitos pitää eilen Helsingin vankilassa tapahtunutta poliisin pahoinpitelyä hyvin vakavana ja poikkeuksellisena tapahtumana. Vastaavaa ei ole tapahtunut vankilassa koskaan aikaisemmin.

Uudenmaan yhdyskuntaseuraamustoimisto juhlisti tänään uusia Rikosseuraamuslaitoksen toimistotilakonseptin mukaisia toimitilojaan tupareilla. Toimisto toimii nyt vain yhdessä toimipaikassa Vantaan Tikkurilassa.

Uudenmaan yhdyskuntaseuraamustoimiston Espoon ja Vantaan toimipaikat yhdistyvät ja uudet toimitilat sijoittuvat nykyisen Vantaan toimipaikan yhteyteen. Muutto tapahtuu 16.-17.12.2015.

Mediatiedotteet
31.12.2015

Rikosseuraamuslaitos ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedottavat 31.12.2015

17.12.2015

Vangit voivat nyt vastaanottaa sähköpostia suljettuun vankilaan. Tähän saakka yhteydenpito vankeihin on onnistunut vain kirjeitse ja puhelimitse sekä tapaamisilla.

1.12.2015

Vankeuden ja yhdyskuntaseuraamusten laatu on vähintään tyydyttävää vankien, yhdyskuntaseuraamusasiakkaiden ja Rikosseuraamuslaitoksen henkilökunnan mielestä. Vankeuden ja yhdyskuntaseuraamusten välillä laatu kuitenkin eroaa monessa asiassa. Tämä selviää Rikosseuraamuslaitoksen julkaisemasta Yhtenäinen organisaatio – yhtenäinen laatu? -tutkimuksesta.