Rikosseuraamuslaitos

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminta on säädetty laissa. Lue lisää...

Uutisia

Vapaaehtoiset vankilavierailijat vahvistavat vankilassa olevan isän ja hänen lapsensa suhdetta järjestämällä Helsingin vankilassa isä-lapsiryhmätoimintaa. Isillä ja lapsilla on poikkeuksellinen mahdollisuus viettää yhdessä aikaa vapaassa tilassa vankilassa, mikä tekee yhdessäolosta inhimillisempää erityisesti lapselle.

Vankeusrangaistuksen, yhdyskuntapalvelun ja valvontarangaistuksen täytäntöönpanon aloitustehtävät keskitetään ulosottolaitokselta Rikosseuraamuslaitokselle 1.5.2015 alkaen. Rikosseuraamuslaitoksessa keskushallintoyksikössä hoidetut täytäntöönpanotehtävät siirtyvät valtakunnalliseen täytäntöönpanoyksikköön.

Mediatiedotteet
2.6.2015

Filosofian maisteri Pilvi Isotalus on nimitetty Rikosseuraamuslaitoksen viestintäpäällikön virkaan 20.7.2015 lukien.

13.5.2015

Kutsu medialle 13.5.2015

12.5.2015

Tiedusteluista johtuen pääjohtaja Esa Vesterbacka ilmoittaa, että Rikosseuraamuslaitos tulee määräajan kuluessa hakemaan korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Helsingin HO:n 24.4.2015 antamaan päätökseen elinkautisvangin vapauttamisesta.