Brottspåföljdsmyndigheten

Brottspåföljdsmyndigheten är en myndighet som verkställar fängelsestraff och samhällspåföljder och som arbetar på justitieministeriets förvaltningsområde.

Brottspåföljdsmyndigheten har som syfte att bidra till att förebygga återfallsbrottslighet och öka tryggheten i samhället. Läs mera...

Nyheter
1.10.2014

Vasa byrå för samhällspåföljder och dess kontor i Seinäjoki firar gemensamt 60-årsjubileum på kulturcentrumet Vanha Paukku i Seinäjoki onsdagen den 1 oktober 2014 kl. 12:00. Festtal hålls av övedirektören för Rättspolitiska forskningsinstitutet Tapio Lappi-Seppälä och överdirektören för Brottspåföljdsmyndigheten Tuula Asikainen.

22.9.2014

I år har det gått hundra år sedan Sukeva fängelse inrättades i Sonkajärvi kommun. För 25 år sedan publicerades en fängelsehistorik skriven av PK Jari Aro för 75-årsdagen. Fängelsehistoriken kompletteras nu av en ny historik skriven av FM, PM Jaakko Kangas som ska offentliggöras på hundraårsfesten den 23 september.

29.8.2014

Generaldirektör Esa Vesterbacka vill korrigera de uppfattningar om frigivning av fångar av sparsamhetsskäl och tillämpning av skamstraff som figurerat i offentligheten.