Vankikarkurien kokonaismäärä laski vuoden alussa

Julkaistu 8.7.2009

Vankikarkurien kokonaismäärä laski ensimmäisellä vuosipuoliskolla viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna viime kuun lopussa runsaasti julkisuutta saaneesta virolaisvangin karkaamisesta huolimatta.

Rikosseuraamusviraston (Rise) heinäkuun alun vankikarkuritilaston mukaan tänä vuonna vankeja karkasi vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana kuusi, kun vastaava luku viime vuonna oli kahdeksan.

Viisi karkaamisista tapahtui vankilan aidatun alueen ulkopuolelta esimerkiksi saattajalta sairaalassa käynnin yhteydessä, kuten viimeisimmässä Konnunsuonkin tapauksessa.

– Karkaamiselle ei ole mitään yksittäistä syytä. Suurimmassa osassa tapauksista karkaaminen johtuu tilaisuuden hyväksikäytöstä. Karkuteillä vangeista oli heinäkuun alussa vielä viisi, kertoo ylitarkastaja Ari Juuti Rikosseuraamusvirastosta.

Avovankiloista luvatta poistumisia oli hieman viimevuotista enemmän, eli 35, kun vastaava määrä viime vuonna oli 22. Rikosseuraamusviraston tilaston ilmoituspäivänä heinäkuun alussa luvatta poistuneena oli kuitenkin enää vain yhdeksän, kun viime vuonna luku oli 14.


Lisätietoja:
Rikosseuraamusvirasto, ylitarkastaja Ari Juuti, p.010 36 88456 ja viestintäpäällikkö Usko Määttä, p. 010 36 88570