Vankilatuotteet esillä Kokkolan Farmari-messuilla 30.7. – 2.8.

Julkaistu 28.7.2009

Vanki on vankilassaoloaikanaan velvollinen osallistumaan työtoimintaan, koulutukseen tai muuhun toimintaan. Näissä vankilatoiminnoissa kehitetään vangin työ- ja toimintakykyä ja parannetaan näin hänen valmiuksiaan rikoksettomaan elämään.

Nykyään yhä useammalla tuomitulla on puutteita paitsi arki- myös työelämässä tarvittavissa taidoissa. Tästä syystä työtoiminta on tavoitteellinen osa vankilassa harjoitettavaa kuntoutusta ja kiinteä osa päiväohjelmaa.

Vankilan järjestämän tuotannon yleisimpiä työaloja ovat puuseppä-, maatalous-, metalli-, pakkaus- ja kokoonpano- sekä kilpityöt. Kuntoutuksen edetessä tuomittu sijoitetaan työtoimintaan, jossa hän työnjohdon ohjauksessa totuttelee säännölliseen työntekoon.

Vankeinhoitolaitoksen työtoiminnassa valmistetaan laadukkaita ja nykyaikaisia tuotteita. Tavoitteena on ylläpitää tuotevalikoimaa ja työvälineistöä niin, että tuotevalmistus harjaannuttaa tuomittujen työelämässä tarvitsemia ammatillisia taitoja.

Vankeinhoidon osasto Farmari 2009 -maaseutunäyttelyssä

Vankeinhoitolaitos osallistuu tänäkin vuonna Suomen suurimpaan maataloustapahtumaan Farmari 2009 -maaseutunäyttelyyn. Rakentaminen -alueella sijaitsevalla näyttelyosastolla esitellään valikoimissa olevia vankilatuotteita sekä vankeinhoitoa ja alan työllistymismahdollisuuksia.

Puutuotteista esillä on mm. puutarhakalusteita, huvimajoja, koirankoppeja, keinuja ja puucee-malleja. Metallituotteista osastolla voi tutustua mm. savustimiin, grilleihin ja uutena tuotteena mönkijän peräkärryyn. Lisäksi näytteillä on valikoima aina suuren suosion saavuttaneista käsityötuotteista ja pienesineistä.

Tervetuloa Vankeinhoitolaitoksen näyttelyosastolle X8 näyttelyalueen pääravintolan vieressä!

Vuonna 2009 Farmari-maatalousnäyttelyn näyttelyosaston vastuutahona toimii Pohjois-Suomen aluevankila.

Lisätietoa:
Kehittämispäällikkö Matti Niskanen, Pohjois-Suomen aluevankila, puh. 010 36 86711, gsm. 050-3370218