Pelson ja Ylitornion vankiloiden johtajat vaihtuvat

Julkaistu 24.2.2011

Pelson vankilan johtaja, varatuomari Päivi Ollila ja Ylitornion vankilan sekä Rovaniemen yhdyskuntaseuraamustoimiston johtaja, varatuomari Ville-Veikko Pohjola vaihtavat paikkoja keskenään maaliskuun alusta.

Molemmat ovat olleet nykyisissä tehtävissään noin neljä vuotta. Henkilökierto parantaa molempien johtajien ammatillista osaamista ja rikosseuraamusalan asiantuntemusta, koska suljetun vankilan, avovankilan ja yhdyskuntaseuraamustoimiston toiminnat ovat erilaisia.

Rikosseuraamuslaitos ( Rise ) haluaa henkilökierrolla edistää henkilöstön suunnitelmallista ja vapaaehtoista liikkuvuutta rikosseuraamusalan sisällä, ja samalla tukea henkilön ammatillista kasvua ja valmentamista uusiin tehtäviin sekä asiantuntemuksen siirtämistä.

Muutosajankohta on Pelson vankilan toiminnan kannalta sopiva ennen kuin vankilan peruskorjaus alkaa. Ylitornion vankilassakin on alkamassa peruskorjaushanke, jolla parannetaan vankilan toiminnallisuutta. Rovaniemen yhdyskuntaseuraamustoimiston kannalta ajankohta on myös hyvä, sillä yhdyskuntapalveluun tulee tänä vuonna uusia lakeja.

Lisätietoja:
vankilan johtaja Päivi Ollila, puh. 050 337 0221 ja
yhdistelmäjohtaja Ville-Veikko Pohjola, puh. 050 380 0580 sekä
Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen johtaja Mika Antikainen, puh. 050 524 2287.