”Kiireen tuolta puolen” –tuotteet Farmari-messuilla Porissa 1.7. - 3.7.2011

Julkaistu 13.6.2011

Rikosseuraamuslaitos esittelee, myy ja markkinoi vankien valmistamia vankilatuotteita valtakunnallisilla Farmari-messuilla Porissa pe 1.7.- su 3.7. välisellä ajalla. Laadukkaat vankilassa valmistetut tuotteet ovat esillä osastolla PU505.

Satakunnan vankilan Huittisten osaston luomumaatalous on myös messujen retki- ja vierailukohde. Huittisissa voi tutustua mm. luomutärkkelysperunan viljelyyn sekä emolehmien, että lihakarjan kasvatukseen.

Rikosseuraamuslaitoksen osastolla on esillä mm. käsityötuotteita, tekstiilejä, sisustus- ja koriste-esineitä, grillaus- ja savustusvälineitä, puutarhakalusteita ja ympäristörakentamisen tuotteita sekä puutavarakuljettimia.

Rikosseuraamuslaitoksen toiminnan tavoitteena on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano siten, että lisätään tuomittujen valmiuksia rikoksettomaan elämäntapaan sekä edistetään heidän elämänhallintaansa ja sijoittumistaan yhteiskuntaan.

Tavoite pyritään saavuttamaan siten, että vangilla on velvollisuus tehdä vankilassa työtä, osallistua koulutukseen tai muuhun toimintaan.

Vankiloissa järjestetään mm. yleissivistävää perusopetusta ja ammatillista koulutusta. Esimerkkinä muusta toiminnasta ovat erilaiset kuntouttavat päihdehoidot ja elämänhallintakurssit, joilla opetellaan päihteetöntä elämäntapaa sekä elämisen perusasioita ruoanlaitosta siisteyteen.

Kuntoutuksen edetessä tai jos tuomittu ei kuntoutusta tarvitse, hänet voidaan sijoittaa työtoimintaan, joka osaltaan kehittää vangin elämänhallintaa ja toimintakykyä. Vankilan järjestämän tuotannon yleisimpiä työaloja ovat puuseppä-, maatalous-, metalli-, pakkaus- ja kokoonpano- sekä kilpityöt.

Osastolla esitellään myös uudistunutta rikosseuraamusalaa. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja: Jari Mäkinen 050 5161 008 ja Jukka Kiviluoto 040 7342 415

(1757kB) Vankilatuotteita, liite tiedotteeseen

(28kB) Farmari-messut, tiedote