Rikosseuraamuslaitos uusi ja korotti tunnustuspalkkioitaan

Julkaistu 11.7.2012  Päivitetty 26.7.2013

Rikosseuraamuslaitos ( Rise ) uudisti tunnustuspalkkiokäytäntöään toukokuun alusta. Uusi käytäntö on laajempi ja rahamäärältään suurempi aikaisempaan verrattuna ja antaa mahdollisuuden tunnustusmainintaan tai –palkkioon koko rikosseuraamusalalla kaikista poikkeuksellisen neuvokkaista ja ripeistä toimista.

Vankilan tai muun toimintayksikön johtaja voi esittää alaiselleen tunnuspalkkion myöntämistä, jos tämä on virkatoimessaan osoittanut poikkeuksellista neuvokkuutta ja ripeyttä. Tunnuspalkkion myöntäminen edellyttää aina tavanomaisesta työn suorituksesta selkeästi poikkeavaa erityisen ansiokasta toimintaa, erityistä kunnostautumista, neuvokkuutta tai rohkeutta.

Tunnustuspalkkion maksaminen voi liittyä esimerkiksi ihmisen hengen pelastamiseen, etsintäkuulutetun vangin kiinnijäämiseen johtaneeseen toimintaan tai vangin karkaamisen, tulipalon tai muun poikkeuksellisen tilanteen yhteydessä tapahtuneeseen erityisen ansiokkaaseen tai ripeään toimintaan.

Tunnustuspalkkion suuruus on 250 euroa. Samassa yhteydessä aiemmasta 100 euron suuruisesta vangin kiinniottopalkkiosta luovutaan.

Tunnustusmaininta voidaan Risen virkamiehelle myöntää, jos tämä on virkatoimessaan osoittanut neuvokkuutta tai ripeyttä. Tunnustusmaininta voi liittyä virkamiehen osoittamaan neuvokkuuteen ja ripeyteen esimerkiksi vangin karkaamisen, tulipalon tai muun poikkeuksellisen tilanteen yhteydessä

Tunnustusmaininnan ja –palkkion myöntämisestä päättää Risen pääjohtaja keskushallintoyksikön hallintoyksikön esittelystä.

Lisätietoja: pääjohtaja Esa Vesterbacka, p. 029 56 88400 ja erityisasiantuntija Matleena Kurki-Suutarinen, p. 029 56 88431.