Kulttuuria uudella tavalla - Riku Niemi ja Jorma Kääriäinen Sörkan vankilaan

Julkaistu 25.10.2012

Vangit pääsevät Helsingin vankilassa nauttimaan poikkeuksellisesta kulttuuritarjonnasta, kun Riku Niemi Orchestran kahdeksanhenkinen kokoonpano Cool Mambo solistinaan suosikkilaulaja Jorma Kääriäinen esiintyy vankilan kirkossa perjantaina 21.9.2012.

Puoliltapäivin alkavan esiintymisen ohjelmisto koostuu monipuolisista poiminnoista rytmimusiikin eri tyylisuunnista.

Esiintyminen on osa viime vuoden keväällä käynnistynyttä Saapuvat konsertit –hanketta, jonka tavoitteena on Riku Niemi Orchestran toimintaperiaatteiden mukaisesti edistää kulttuuripalvelujen alueellista tasa-arvoa ja erityisesti niiden saavutettavuutta.

Riku Niemi Orchestra ( RNO ) – koko Suomen orkesteri

Saapuvat konsertit tukevat myös RNO:n johtoajatusta olla koko Suomen – siis kaikkien suomalaisten – orkesteri. Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta saapua kuulemaan elävää musiikkia konserttisaliin tai muuhun traditionaaliseen esityspaikkaan, RNO menee kuulijoiden luokse mm. palvelutaloihin, kouluihin, sairaaloihin ja muihin yhteisöihin.

Riku Niemi Orchestra on vuonna 2005 perustettu säännöllisen valtionavun piirissä oleva ammattiorkesteri, jonka 25-henkisen peruskokoonpanon muodostavat big band ja jousisoitinryhmä. RNO esiintyy myös ilman jousistoa nimellä RNO Dance Band sekä pienempinä solistiorkesteri- ja kamarikokoonpanoina.

Riku Niemi Orchestra esittää ja tuottaa laadukasta musiikkia sekä edistää rytmimusiikin asemaa ja tuntemusta Suomessa. Lisäksi RNO pyrkii määrätietoisesti työllistämään suomalaisia musiikin ammattilaisia.

Kotimaista viihdemusiikkia lähes 100:lla paikkakunnalla

Orkesterin ohjelmisto koostuu viihde- ja rytmimusiikin kotimaisista ja kansainvälisistä klassikoista. Lisäksi RNO esittelee uudempia musiikkisuuntauksia sekä tilaa teoksia kotimaisilta rytmimusiikin säveltäjiltä ja sovittajilta.

Solistien kanssa konsertoinnin lisäksi Riku Niemi Orchestra esittää myös suurelle rytmimusiikkiorkesterille kirjoitettua instrumentaalimusiikkia. Tällainen rytmimusiikin traditioon alun perin olennaisesti kuulunut esitystapa on Suomesta lähes tyystin kadonnut.

Lisätiedot: Riku Niemi, RNO:n taiteellinen johtaja, p. 040 540 4295, riku.niemi@rikuniemi.com ja Usko Määttä, viestintäpäällikkö, Rikosseuraamuslaitos (Rise), p. 029 56 88570, usko.maatta@om.fi