Suomalainen Mikko Sarvela vankeinhoidon kansainväliseen huippuvirkaan Haagiin

Julkaistu 27.6.2013

Suomalainen Mikko Sarvela on nimitetty vankeinhoidon kansainväliseen huippuvirkaan YK:n alaisen entisen Jugoslavian alueen Sotarikostuomioistuimen, ICTY, tutkintavankilan UNDU:n (United Nations Detention Unit) johtajaksi Haagiin Hollantiin heinäkuun alusta.

Tutkintavankila sijaitsee Haagissa omassa rakennuksessaan Scheveningenin vankilan yhteydessä noin kolmen kilometrin päässä varsinaisesta tuomioistuimesta. Vankilassa on tällä hetkellä 27 tutkintavankia, joista tunnetuimpina Ratko Mladic ja Radovan Karadzic.

Mikko Sarvela siirtyy Haagiin EU:n kansainvälisistä siviilikriisinhallintatehtävistä EUPOL COPPS -operaatiosta Palestiinasta, jossa hän on toiminut vankila-asiantuntijana vuodesta 2010. Palestiinassa hän on keskittynyt uusien vankiloiden suunnittelu- ja käynnistämistehtäviin sekä henkilökunnan - erityisesti vanginvartijoiden – koulutusohjelmiin.

Palestiinaan 38-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri Sarvela siirtyi Sulkavan vankilan ja Mikkelin yhdyskuntaseuraamustoimiston johtajan tehtävästä, josta hän on virkavapaalla. Aikaisemmin hän on toiminut suomalaisessa vankeinhoidossa mm. Pieksämäen lähellä sijaitsevan Naarajärven vankilan apulaisjohtajana.

Lisätietoja: johtaja Mikko Sarvela, +358 50 501 3232 ja viestintäpäällikkö Usko Määttä, Rikosseuraamuslaitos (Rise), p. 029 56 88570.

Vankilaan voi tutustua tästä linkistä.