Euroopassa 3,4 miljoonaa vankia ja yhdyskuntaseuraamusasiakasta - päättäjät koolle Helsinkiin

Julkaistu 4.6.2014

Euroopassa on noin 1,7 miljoonaa vankia ja saman verran myös yhdyskuntapalvelua suorittavia Euroopan neuvoston tilastojulkaisun mukaan Council of Europe Annual Penal Statistics .

Yli 100 eurooppalaisen vankeinhoidon ja yhdyskuntaseuraamusten korkeinta päättäjää kokoontuu juhannusviikolla Helsinkiin pohtimaan rikosseuraamusalan ajankohtaisia asioita.

Euroopan neuvoston 47 jäsenmaan pääjohtajien järjestyksessään 19. kokouksen teema on tällä kertaa "Yhteiset päämäärät ja arvot vankeinhoidossa ja yhdyskuntaseuraamustyössä".

Pääjohtajat keskustelevat kokouksessaan tiistaina ja keskiviikkona 17. – 18.6. parhaista käytännöistä alan uusiin haasteisiin vastaamisessa ja rikoksentekijöiden integroimisessa takaisin yhteiskuntaan.

Aiheina ovat mm. kontrollin ja tuen oikea tasapaino, rikoksentekijän sitouttaminen, uusintarikollisuuden ehkäisy, laatuarvioinnin tarve vankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa sekä miten vankeinhoitoa ja yhdyskuntaseuraamustyötä tulisi parhaiten johtaa.

Kokouksen avaavat Suomen rikosseuraamuslaitoksen (Rise) pääjohtaja Esa Vesterbacka, Euroopan neuvoston "Ihmisoikeudet oikeusvaltio " –pääosaston johtaja Philippe Boillat ja Belgian rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Hans Meurisse. Yksi kokouksen pääpuhujista on oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Aikaisemmin kokoukset on pääsääntöisesti järjestetty joko Strasbourgissa tai Brysselissä, mutta isäntäkaupunkeina ovat olleet myös Rooma, Edinburgh ja Wien.

Kokouksen ohjelma

Kokouksen kotisivu

Kokous on avoin lehdistölle ja järjestetään Marina Congress Centerissä,
Katajanokanlaituri 7,
00160 Helsinki.

Avausistunto alkaa tiistaina 17.6. klo 09.30

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:
Usko Määttä, viestintäpäällikkö, Rikosseuraamuslaitos
p.029 56 88 570, usko.maatta@om.fi
Jaime Rodriguez, tiedottaja, Euroopan neuvosto
Tel. +33 3 90 21 47 04, Jaime.RODRIGUEZ@coe.int