”Positiivista energiaa ja muutosta tuomitsemisen sijaan” - Ipra-Rock vankilakiertue Sukevalla, Pelsolla ja Kestilässä

Julkaistu 10.9.2014

"Uskon, että paras muutos tulee positiivisesta energiasta ja motivaatiosta tuomitsemisen tai mustamaalaamisen sijaan. Ihmisiin vaikuttaminen musiikin keinoin olikin pääsyy siihen, miksi minusta tuli laulaja", kertoo ensi viikolla käynnistyvässä Ipra-Rockissa esiintyvä laulaja Jessica Wolff.

Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) ja Raaseporin äänentoistoyhdistyksen konserttikiertue Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueella keskiviikkona 17.9. seuraavalla viikolla 100-vuotisjuhliaan viettävästä Sukevan vankilasta ja siirtyy torstaina 18.9. Pelson ja Kestilän vankiloihin.

Esiintyjinä konserteissa ovat Suomen musiikkitaivaan nouseviin tähtiin kuuluva Jessica Wolff, joka on juuri julkaissut uuden keväällä Karibialla kuvatun Trophy Girl –musiikkivideon sekä pitkän linjan kansainvälisen tason bluegrass-yhtye Jussi Syren & The Groundbreakers.

"Loppujen lopuksi olemme kaikki vain ihmisiä, rikollisia tai emme, me jaamme samanlaiset tuntemukset. On liian helppoa leimata ihmisille rikollisen leima otsaan ja unohtaa, että kyseessä on loppujen lopuksi henkilö eikä vain paha teko, josta henkilö on vastuussa", Jessica Wolff lisää.

Jessican musiikkia voi alan asiantuntijoiden mukaan luonnehtia kitaravetoiseksi rock-popiksi jossa yhdistyvät koukuttavat melodiat ja ajatuksia herättävä lyriikka. Groundbreakersien levytykset taas ovat soineet yli kahdessakymmenessä maassa.

Kaikki keikat tehdään koko kiertueen ajan mukana olevan Pelson vankilan kuorma-auton lavalta vankiloiden pihoilla ja sateen sattuessa jumppasaleissa. Tavaroiden roudauksen helpottamiseksi kuorma-auton lavalle on vankityönä tehty kunnon portaat.

Pelson vangeille järjestettiin kesän aikana kilpailu musiikkikiertueen julisteen tekemiseksi. Voittanut ehdotuksen pohjalta syntynyt oleva "Ipra-Rock vankilakiertue"–juliste, joka on liitteenä.

Tiedotusvälineitten edustajat ovat tervetulleita konsertteihin. Ennakkoilmoittautumiset ja mahdolliset kuvaustoiveet Sukevan osalta Pasi Karjalainen, pasi.karjalainen@om.fi, p. 050-401 9797, Pelsolle Osmo Mustonen, osmo.mustonen@om.fi, p. 050-576 7725 ja Kestilään Marja-Liisa Leinonen, marja-liisa.leinonen@om.fi, p. 050-395 2075

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Usko Määttä, Rise, p.029 56 88570 ja 050-331 0067.

Liitetiedostot