Rikosseuraamuslaitos on tyytyväinen oikeusministeriön päätökseen vankilaverkoston säilyttämisestä

Julkaistu 26.10.2015

”Rikosseuraamuslaitos pitää oikeusministeriön päätöstä hyvänä. Se luo edellytykset toimintamme ylläpitämiselle ja edelleen kehittämiselle. Myös henkilöstölle on tärkeää, että pitkä epävarmuuden aika päättyy”, sanoo Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka.

Oikeusministeriö tiedotti tänään päätöksestään, että vankilaverkosto säilytetään nykyisellään ja vankiloiden toimintaedellytykset turvataan. Päätös tarkoittaa noin 8 miljoonan euron lisäystä Rikosseuraamuslaitoksen talousarvioon vuoteen 2019 mennessä.

Rikosseuraamuslaitos on aiemmin esittänyt toimitilavisiossaan vankilaverkoston supistamista. Lakkautusuhan alla olivat erityisesti Juuan ja Sulkavan avovankilat sekä Satakunnan vankilan Huittisten avo-osasto. Ehdotus perustui aiempiin säästöpäätöksiin ja olisi johtanut noin 180 henkilötyövuoden vähennykseen.

”Vankien vapautumisen kannalta on tärkeää, että laaja avolaitosverkosto säilyy, eivätkä etäisyydet kotipaikkaan muodostu kohtuuttomiksi. Hienoa, että ministeriössä on nähty Rikosseuraamuslaitoksen lisämäärärahan tarve. Myös henkilöstön kannalta tämä on hyvä päätös ja on tärkeää, että ratkaisu on nyt saatu aikaan”, arvioi Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Mika Antikainen.

”Tämä on Länsi-Suomen alueen ja sen toiminnan järjestämisen kannalta erittäin tärkeä päätös. Huittinen on erityisesti toimintojensa sujuvuuden ja monipuolisuuden kannalta meille tärkeä”, sanoo Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Sauli Hautakangas.

Muita toimitilavision mukaisia korjaus- ja rakentamistöitä jatketaan

Rikosseuraamuslaitos jatkaa Hämeenlinnan uuden naisvankilan, Keravan avovankilan korjauksen ja Jyväskylän rikosseuraamuskampuksen suunnittelua. Näin myös viimeiset ns. paljusellit poistuvat käytöstä. Tätä on edellyttänyt myös kidutuksen vastainen CPT-komitea toistuvasti.

Lisätietoja: pääjohtaja Esa Vesterbacka, puh. 029 56 88400