Kalterikiertue tuo festaritunnelmaa Länsi-Suomen vankiloihin elokuun lopussa

Julkaistu 22.8.2016

Kalterikiertue, kuten Kylmäkosken vankilan vanki tämänvuotisen tapahtuman nimesi, tuo livemusiikkia ja festaritunnelmaa Kylmäkosken ja Käyrän vankiloihin sekä Satakunnan vankilan Huittisten osastolle 31.8.− 1.9.2016. Kaksipäiväisen, kahden bändin kiertueen järjestävät Rikosseuraamuslaitos ja Raaseporin äänentoistoyhdistys.

Kolmessa vankilassa esiintyvät neljän mimmin garagerock-bändi Pintandwefall sekä Kärtsy Hatakan Waltari Trio. Kärtsy juhliikin pyöreitä taiteilijajuhliaan vankilatunnelmissa.

Waltari trio on Waltari-yhtyeen pitkän taipaleen aloittanut yhtye 1980-luvun lopulta. Juuri tämä kokoonpano loi pohjan Waltarin omintakeiselle ja avomieliselle, mutta kovaääniselle rockilmaisulle. Tyylillistä vetoapua otettiin silloin aktiivisesti toimineesta Sielun Veljistä. Kokoonpano- ja tyylimuutoksista huolimatta Waltari on kaikki nämä vuodet halunnut säilyttää juuri tämän trion luoman alkuperäisen asenteen avomielisestä rockmusiikin teosta. "Rockin riemua ja energiaa ilman mitään rajoja! "

Pintandwefall syntyi vuonna 2006 Vantaalla. Vuonna 2007 yhtye voitti Ääni ja Vimma -bändikilpailun, ja samana vuonna GAEA Records otti bändin talliinsa. Bändi on julkaissut neljä pitkää levyä. Nyt yhtye on palannut keikkatauoltaan ja työstää parhaillaan uuden albumin materiaalia.

Kalterikiertueen keikat tehdään koko kiertueen ajan kuorma-auton lavalta vankiloiden pihoilla ja sateen sattuessa jumppasaleissa. Kiertueen nimi syntyi Kylmäkosken vankilassa järjestetyn nimikilpailun kautta. Liitteenä on Kylmäkoskelta nyt jo vapautuneen vangin Yssen Music get you free -piirroksesta muokattu kiertueen juliste.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, pilvi.isotalus(at)om.fi, p. 050 331 0067Liitetiedostot