Pelson vankila luopuu 1960-luvulla rakennetuista vankitiloista sisäilmaongelman vuoksi

Julkaistu 24.8.2016

Pelson vankilassa on kesän aikana tehty sisäilmamittauksia. Mittauksissa ilmenneiden löydösten takia vankila luopuu vanhimmista, 1960-luvulla rakennetuista, vankitiloista. Pelson vankila sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, Vaalan kunnassa.

Muutos tarkoittaa Pelson vankilan vankivahvuuden väliaikaista laskua, minkä seurauksena myös vankitoiminnot supistuvat. Vankilaan jää edelleen tilat noin 60 vangille. Normaalitilanteessa Pelsolla on paikkoja 120 vangille. Vankien määrän vähentäminen toteutetaan vankisiirroin.

Pelson vankilan henkilöstö pyritään työllistämään edelleen Pelsolla ja alueen muissa vankiloissa. Vankila on jo valmistellut suunnitelmaa muutoksen toteuttamisesta ja väliaikaisista vankilatoiminnoista. Tavoitteena on saada muutos toteutettua syyskuun 2016 aikana.

Pelson vankilaan on jo aiemmin suunniteltu peruskorjausta sekä vankitilojen tiivistämistä. Sisäilmaongelmasta johtuen vanhimmista tiloista luovutaan välittömästi ja samalla aloitetaan korvaavien tilojen suunnittelu. Rikosseuraamuslaitos suunnittelee uudet tilat yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Lisätietoja:
Ville-Veikko Pohjola, vankilan johtaja, Pelson vankila, p. 050 3800580
Mika Antikainen, aluejohtaja, Itä- ja Pohjois-Suomen rikosseuraamusalue,
p. 050 5242287
Jari Panhelainen, toimialajohtaja, Senaatti-kiinteistöt, p. 040 8495739