Puolustusvoimien ja Rikosseuraamuslaitoksen välille yhteistyösopimus keskinäisistä hankinnoista

Julkaistu 14.11.2016

Puolustusvoimat ja Rikosseuraamuslaitos ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on löytää sellaisia toimintoja, joiden järjestäminen Puolustusvoimien ja Rikosseuraamuslaitoksen yhteistyöllä tuo valtiolle kokonaisetua.

Rikosseuraamuslaitos järjestää vangeille työtoimintaa, josta syntyviä tuotteita ja palveluja voidaan tarjota Puolustusvoimille. Puolustusvoimilla puolestaan on tekstiilihuollossa vapaata konekapasiteettia, jota voidaan tarjota Rikosseuraamuslaitokselle.

Puolustusvoimilla ja Rikosseuraamuslaitoksella on ollut jo aiemmin pienimuotoisempaa yhteistyötä. Puolustusvoimissa käytettävät sotilassängyt ja -jakkarat ovat pääsääntöisesti vankilassa valmistettuja. Lisäksi Puolustusvoimat on huollattanut telttojaan vankiloissa. Yhteistyön laajentaminen nousi esille, kun Rikosseuraamuslaitos selvitti oman tekstiilipesulansa investointitarpeita tai vaihtoehtoisesti koko pesulatoimintansa uudelleenjärjestämistä.

Jatkossa on suunniteltu, että vankiloissa tehtäisiin mm. Puolustusvoimien tupakalustuksen valmistusta ja korjauksia, telttojen huoltamista sekä pyykin viimeistelyä. Vastaavasti Puolustusvoimat pesisi vankiloiden pyykkiä. Ensimmäisessä vaiheessa vankiloiden asumistekstiilien pesu siirtyy Puolustusvoimille helmikuussa 2017, myöhemmin siirtyy myös vankivaatteiden pesu.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, Rikosseuraamuslaitos, p. 050 331 0067, ja tiedottaja Vuokko Peltola, Puolustusvoimat, p. 0299 570127.