Kulttuuripäivillä esitellään Rise-kulttuuria satavuotiaassa Suomessa

Julkaistu 6.9.2017

Rikosseuraamuslaitos (Rise) järjestää joka toinen vuosi kulttuuripäivät, missä henkilökunta esittää ja esittelee omaa taidettaan. Tänä vuonna kulttuuripäivät järjestetään 8.–9.9.2017 Tampereella.

Päivät järjestetään nyt jo 13. kerran ja Suomen itsenäisyyden juhlavuotena tapahtuman teemana on "Rise-kulttuuria satavuotiaassa Suomessa", mikä näkyy myös ohjelmassa.

Monet Risen 2500 työntekijästä ammentavat voimavaroja vaativaan työhönsä erilaisista kulttuuriharrastuksista. Kulttuuripäivillä he jakavat keskenään osaamistaan ja harrastuneisuuttaan ilmaisun ja vastaanottamisen ilosta. Kulttuuripäivien ohjelmassa on tänä vuonna teatteria, sketsejä, performanssitaidetta, mediataidetta, rytmimusiikkia, countrya, mieskuorolaulua, runonlausuntaa, videodokumentteja sekä päivien teemaan sopiva kepeä historiakatsaus.

Lisäksi nähdään mielenkiintoisia näyttelyitä mm. seuraavissa kategorioissa: valokuvaus, helmikorukäsityöt, maisemakellot, viulunrakennus, vankilahistoriaesineistö ja akryylimaalaukset. Osallistujia tämän vuoden tapahtumassa on yli 200 ja ohjelman esittäjinä sekä näytteilleasettajina yli 80 henkilöä.

Tampereen kaupungin tervehdyksen tapahtumaan tuo apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Media on tervetullut seuraamaan kulttuuripäivien ohjelmaa.

Lisätietoja ja päivien tarkempi ohjelma: Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen kehityspäällikkö Petri Niemelä, petri.niemela(at)om.fi, p. 050-321 7802