Turun vankilatuotemyymälä Onnimanni lakkautetaan vuoden lopussa

Julkaistu 30.10.2017

Turussa sijaitsevan vankiloiden ja Turun kaupungin työkeskuksen myymälän Onnimannin (Tuureporinkatu 17) toiminta päättyy vuoden 2017 lopussa. Myymälä avattiin huhtikuussa 1998.

Myymälän lopettamisen syynä ovat vankilatuotteiden ja niiden jakeluketjun taloudellisen kannattavuuden muuttuneet vaatimukset. Vankiloissa tehtävät tuotteet ovat yhä enemmän alihankintatöitä.

Myymälä päätettiin aikanaan sijoittaa nykyiselle paikalleen, koska Kakolanmäki haluttiin rauhoittaa ulkopuoliselta liikenteeltä. Tavoitteena oli myös saada vankilatuotteille parempi näkyvyys ja saavutettavuus, sekä järjestää myymälän aukioloajat asiakasystävällisemmiksi.

Myymälää suunniteltaessa syntyi myös ajatus kumppaneista – olihan myymälä melko suuri hanke verrattuna perinteisiin vankilamyymälöihin. Alueen työkeskukset tarttuivat yhteistyömahdollisuuteen ja Turun kaupungin työkeskus siirsi aiemmin kauppahallissa toimineen myyntitoimintansa Onnimanniin. Muita työkeskuksia oli myös mukana Turun kaupungin työkeskuksen kautta.

Onnimannissa on myyty tuotteita lähes kaikista Suomen vankiloista: liikennemerkeistä puutarhakalusteiden kautta lasikuituveneisiin. Myymälä on täyttänyt paikkansa positiivisena ikkunana vankilamaailmaan ja vankilatuotantoon erinomaisen hyvin. Onnimannin slogan jää monen mieleen: Tuotteita kiireen tuolta puolen, ajan kanssa ja huolella tehtyjä.

Myymälässä on työskennellyt kolme työntekijää vankilapuolelta ja yksi kaupungin osoittama työntekijä. Myymäläpäällikkönä toimintaa on vetänyt Jukka Kiviluoto.

Rikosseuraamuslaitos ja Onnimannin henkilökunta kiittävät yhteistyökumppaneitaan ja asiakkaitaan hyvästä yhteistyöstä. Myymälä palvelee tutulla paikallaan vielä loppuvuoden ajan. Turun vankilan tuotteita voi ehkä jatkossakin hankkia jonkin paikallisen yrityksen kautta ja jo nyt verkkokaupasta: http://www.keskuspuistonkauppa.fi/

Lisätietoja: myymäläpäällikkö Jukka Kiviluoto, p. 040 734 2415