Rikosseuraamuslaitos vahvistaa strategiansa tunnettuutta

Julkaistu 30.10.2018

Rikosseuraamuslaitos on julkaissut piirrosvideon voimassaolevasta strategiastaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Piirrosvideon tavoitteena on vahvistaa Rikosseuraamuslaitoksen strategian tuntemusta oman henkilökunnan ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden sekä kansalaisten keskuudessa.

Rikosseuraamuslaitoksen tehtävänä on huolehtia rangaistusten lainmukaisesta ja turvallisesta täytäntöönpanosta. Sen keskeisenä strategisena tavoitteena on valmentaa ja kuntouttaa rangaistusta suorittavaa siten, että vankilasta vapautumisen tai yhdyskuntaseuraamuksen suorittamisen jälkeen henkilöllä olisi aiempaa paremmat valmiudet rikoksettomaan elämään.

Laadimme jokaiselle vangille ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaalle henkilökohtaisiin tarpeisiin ja riskeihin perustuvan suunnitelman toiminnasta ja palveluista, joihin hän rangaistusaikanaan osallistuu. Samalla motivoimme rangaistusta suorittavaa osallistumaan toimintaan ja ottamaan itse vastuuta omasta elämästään. Nimeämme muun muassa jokaiselle vangille ja asiakkaalle lähityöntekijän, joka yhdessä asiakkaan ja muun työyhteisön kanssa huolehtii rangaistusajan suunnitelman etenemisestä.

Käytössämme olevat palvelut edistävät tutkitusti rikoksettomuutta. Rikosseuraamuslaitos tekee aktiivista verkostoyhteistyötä mm. muiden viranomaisten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa lisätäkseen tuomittujen valmiuksia yhteiskuntaan kiinnittymiseen. Tavoitteenamme on, että suljetusta vankilasta siirrytään vaiheittain avolaitokseen ja valvottuun koevapauteen silloin, kun se on arviomme perusteella turvallista.

Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on parantaa yhteiskunnan turvallisuutta lisäämällä rangaistusta suorittavien valmiuksia ja tätä kautta vaikuttamalla uusintarikollisuuteen vähentävästi.

Piirrosvideo on toteutettu yhteistyössä Tussitaikureiden kanssa.

Katso video tästä: https://youtu.be/kKn428bqVT4

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, pilvi.isotalus@om.fi, p. 050 3310067