Rikosseuraamuslaitokselle Autismisäätiön tunnustus autismiystävällisestä työstä

Julkaistu 18.4.2019

Rikosseuraamuslaitos sai Autismisäätiön jakaman Vuoden 2019 Keppuli -palkinnon työstään autismikirjon hyväksi. Palkinto luovutettiin 5. huhtikuuta Helsingin Katajanokalla Elokuvasäätiön elokuvateatterissa. Sen vastaanottivat Rikosseuraamuslaitokselta kehitysjohtaja Pauli Nieminen ja sosiaalityön erityisohjaaja Kristiina Aunio Jokelan vankilasta.

Palkinto jaettiin tunnustuksena Risen tekemästä aktiivisesta työstä autismikirjon ihmisten hyvinvoinnin edistämisessä. Rikosseuraamuslaitos on ollut mukana käynnistämässä Autismisäätiön Oikeusturva ja kuntoutus kuntoon 2020 -hanketta. Hankkeen muita kumppaneita ovat Vankiterveydenhuollon yksikkö, Helsingin poliisilaitos, Itä-Uudenmaan poliisilaitos, A-klinikkasäätiö, Matti Tolvanen ja Hanna Lahtinen Itä-Suomen yliopistosta sekä Autisme Centraalin Peter Vermeulen.

Autismisäätiö palkitsee joka vuosi jonkun henkilön tai tahon autimiskirjon henkilöiden palvelujen edistämisestä ja autismiystävällisestä toiminnasta. Vuoden Keppuli -tunnustus on jaettu vuodesta 2016 alkaen. Vuonna 2018 tunnustus annettiin Ei myytävänä -kansalaisaloitteen tekijöille.

Kuvassa vasemmalta: Rikosseuraamuslaitoksen kehitysjohtaja Pauli Nieminen, erityisohjaaja Kristiina Aunio Jokelan vankilasta, Autismisäätiön hanketyöntekijä Minna Holopainen ja projektipäällikkö Sanna Kara. Kuva: Timo Heiskala

Linkit