Rikosseuraamuslaitoksen koirat nuuskivat kultaa virkahuumekoirien SM-kilpailuissa Imatralla

Julkaistu 13.9.2019

Rajavartiolaitos järjesti virkahuumekoirien SM-kilpailut Imatralla 10.-12.9.2019. Rikosseuraamuslaitoksesta kisoihin osallistuivat Unto ja Mari Törönen Mikkelin vankilasta sekä Vilma ja Heidi Ristimäki Jokelan vankilasta.

Viranomaiset järjestävät virkahuumekoirien SM-kisoja vuorovuosin ja ensi vuonna koittaa Rikosseuraamuslaitoksen vuoro järjestää SM-kisat. Kisat ovat hyödyllisiä oppimistilanteita virkatyötä varten ja erinomaisia koira-ammattilaisten verkostoitumistapahtumia, joissa hyviä käytänteitä jaetaan puolin ja toisin.

Tämän vuoden kisoissa tehtiin matkalaukku-, huoneisto-, ajoneuvo-, piha-alue- ja varikkoetsintää ja sekä testattiin tottelevaisuutta. Kolmipäiväisten kisojen viimeinen rasti oli yleisörasti ja se suoritettiin Imatran raunioradalla.

Osallistujia oli Risen lisäksi Poliisista, Rajavartiolaitoksesta, Puolustusvoimista ja Tullista. Yhtenä tuomarina kisoissa oli Aarno Tikkanen Kuopion vankilasta.

Rikosseuraamuslaitoksen koirakot suoriutuivat SM-kisoista erinomaisesti, sillä Unto ja Mari Törönen Mikkelin vankilasta sijoittuivat ensimmäiselle sijalle yksilökisassa ja Rikosseuraamuslaitos voitti myös joukkuekisan (Unto ja Mari Törönen Mikkelistä sekä Vilma ja Heidi Ristimäki Jokelasta). Onnittelut taidokkaasta suorituksesta ja SM-kullasta Risen koirakoille!