Vankien muistaminen jouluna 2015

Joulun aikaan myös vankiloissa saadaan ja lähetetään joulutervehdyksiä.

Lahjapakettien osalta on syytä varmistaa, että lähetettävät tavarat ovat tarkastettavissa niitä rikkomatta ja ne voidaan antaa vangin haltuun kyseisessä laitoksessa. Suositus on, että vankeja muistettaisiin mieluiten rahalahjoituksilla.

Suljetuissa laitoksissa vangit saavat käyttää ansaitsemansa toimintarahan lisäksi omaa rahaa (toisin sanoen vankilan ulkopuolelta tuleva raha) 140 euroa kuukaudessa. Joulunaikaan vanki saa lisäksi käyttää 140 euroa jouluostoksiin. Näin ollen oman rahan käyttöoikeus joulukuussa on poikkeuksellisesti 280 euroa. Vankien ei ole kuitenkaan sallittua pitää käteistä rahaa, vaan rahat talletetaan vankilan ylläpitämälle tilille, josta ne ovat vangin käytettävissä. Jouluostoksia vangit voivat tehdä esimerkiksi vankilan myymälässä.

Ne järjestöt ja yksityiset henkilöt, jotka joulun aikaan haluavat muistaa vankeja, voivat lähettää vangeille rahaa Rikosseuraamuslaitoksen tulotilille, Rise/vankiraha. Tilinumero ja tarkempia ohjeita saa internetistä sivulta: Lahjoitukset vangeille . Avolaitosvankien kohdalla toivotaan kuitenkin, että rahalahjoitukset maksettaisiin suoraan vankien omille pankkitileille.

 
Julkaistu 1.12.2015