Rahan lähettäminen vangille

Omaiset voivat lähettää rahaa vangin käyttöön Rikosseuraamuslaitoksen vankirahatulotilien kautta. Viranomaisten maksamien tukien ensisijainen tilinumero on vangin henkilökohtainen siviilitilinumero.

Ohjeet rahan lähettämiseen

Tilinumerot:

  • Danske Bank: FI98 8129 9710 0137 49, BIC-koodi DABAFIHH
  • Nordea: FI30 1804 3000 0161 21, BIC-koodi NDEAFIHH

Tilinomistaja: Rise vankirahat (HUOM! Tilit eivät ole vankien omia tilejä.)

Viestikenttään: vangin etu- ja sukunimi, syntymäaika ja vankilan nimi.

Rahan siirrossa on 2-4 pankkipäivään viive.

Rikosseuraamuslaitoksen tilille maksettaessa huomioitavaa

Tilille voidaan maksaa enintään 500 €. Jos haluat maksaa summan, joka ylittää euromääräisen rajan ylittävää summaa, maksa suoritus vangin omalle henkilökohtaiselle siviilitilille.

Vanki voi vankeusaikana siirtää henkilökohtaisia varoja siviilitililtään käyttöönsä Risen tilin kautta. Vankia saa tähän tarkemman ohjeistuksen Rikosseuraamuslaitoksen henkilökunnalta.

Sakkojen maksaminen

Vangin täytäntöönpanossa olevat sakot maksetaan Rikosseuraamuslaitoksen välityksellä. Varat sakon maksua varten suoritetaan Rikosseuraamuslaitoksen vankirahatulotilille. Sakkorahan maksusta Rikosseuraamuslaitoksen tilille tulee lähettää kuitti sähköpostin liitteenä prepaid.rise(at)om.fi.

Sakkorahat voi maksaa vankilalla myös maksupäätteellä pankkikortilla. Käteisen raha tuominen vankilaan ei ole toivottavaa.

Aiemman vankimaksukorttijärjestelmän palvelu päättyi 30.11.2023

Vankien maksukorteille ei voi lähettää suoraan varoja. Mahdolliset suoritukset palautuvat automaattisesti lähettäjän tilille.

Vangille ei voi lähettää rahaa postitse. Mahdolliset vangille postitse lähetetyt rahat palautetaan vangin kustannuksella.


Lisätietoja 029 5688 480, prepaid.rise(at)om.fi

Julkaistu 15.12.2023