Yhdyskuntaseuraamusta suorittaville

Yhdyskuntaseuraamus on rangaistusmuoto, jonka suoritat vapaudessa joutumatta vankilaan ja noudatat rangaistukseesi kuuluvia ehtoja ja velvoitteita. Lisäksi rangaistukseesi voi kuulua valvontaa, yksilökohtaista työskentelyä ja sosiaalista kuntoutusta. Tavoitteena on auttaa sinua pysymään erossa rikollisesta elämäntavasta ja pitää sinut yleisesti hyväksytyn toiminnan parissa.

Yhdyskuntaseuraamuksia ovat yhdyskuntapalvelu , valvontarangaistus , nuorisorangaistus sekä ehdollinen vankeus, jonka tehosteeksi on tuomittu valvonta . Yhdyskuntaseuraamuksia ovat myös vankilasta ehdonalaisesti vapautuneiden valvonta , yhdistelmärangaistuksen valvontaosuus sekä valvottu koevapaus .

Yhdyskuntaseuraamusten suorittamista valvovat ja toteuttavat yhdyskuntaseuraamustoimistot . Yhdyskuntaseuraamustoimisto on sinuun yhteydessä puhelimitse tai kirjeitse, jos sinulle on määrätty yhdyskuntaseuraamus.

Kaikissa yhdyskuntaseuraamuksissa rikoksesta tuomitulle nimetään oma työntekijä, jota kutsutaan valvojaksi . Tapaat valvojaa säännöllisesti koko seuraamuksen ajan.

Jos sinulla on jotain kysyttävää yhdyskuntaseuraamukseesi liittyen, voit ottaa yhteyttä omaan yhdyskuntaseuraamustoimistoosi.

Julkaistu 14.3.2023