Yhdistelmärangaistuksen valvonta-aika

Yhdistelmärangaistus koostuu vankeusajasta ja yhden vuoden mittaisesta valvonta-ajasta. Sinut voidaan tuomita yhdistelmärangaistukseen, jos olet uusinut vakavia väkivaltarikoksia.

Kak­si mies­tä kes­kus­te­lee. Toi­nen on se­lin ka­me­raan ja toi­sel­la on pääl­lään Ri­kos­seu­raa­mus­lai­tok­sen lii­vi.

Tuomio on vankeuden ja valvonta-ajan käsittävä kokonaisuus. Siksi yhdistelmärangaistuksessa et voi päästä ehdonalaiseen vapauteen tai suorittaa loppuosaa vankeudesta valvotussa koevapaudessa.

Yhdistelmärangaistuksen valvonta-aika alkaa välittömästi vankilassa suoritetun rangaistuksen jälkeen. Valvonta-aikana olet vankilan ulkopuolella sähköisessä valvonnassa. Yhdistelmärangaistuksessa asioitasi hoitaa asuinpaikkasi yhdyskuntaseuraamustoimiston valvoja , jonka kanssa sinulla on säännöllisiä tapaamisia.

Rangaistusajan suunnitelmasi sisältö päivitetään koskemaan valvonta-aikaa yhteistyössä valvojasi kanssa hyvissä ajoin ennen valvonta-ajan alkamista. Rangaistusajan suunnitelman tavoitteet sovitaan yhteistyössä valvojan kanssa, sinun tarpeidesi mukaan.

Yhdistelmärangaistuksen ehdot

Yhdistelmärangaistuksen valvonta-aikana sinun tulee pysyä asunnossasi määrättyinä aikoina. Lisäksi sinun tulee olla päihteetön yhdistelmärangaistukseesi liittyvissä tilaisuuksissa, osallistua kuntoutukseen tai muuhun valvottuun toimintaan sekä sitoutua sähköiseen valvontaan esimerkiksi jalkapannan avulla. Sinun tulee myös tavata valvojaasi sovitusti.

Valvontavelvollisuuksien törkeästä rikkomisesta sinut voidaan tuomita suorittamaan jäljellä oleva valvonta-aika ehdottomana vankeutena. Yhdistelmärangaistukseen kuuluvan valvonta-ajan takia et voi päästä ehdonalaiseen vapauteen tai valvottuun koevapauteen.

Julkaistu 11.4.2024