Palkkaus

Palkkauksessa noudatamme Rikosseuraamuslaitoksen ja henkilöstöä edustavien ammattijärjestöjen kanssa solmittua tarkentavaa virkaehtosopimusta Rikosseuraamuslaitoksen palkkausjärjestelmästä.

Palkkaus muodostuu tehtävien vaativuuteen perustuvasta palkanosasta sekä henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvasta henkilökohtaisesta palkanosasta, johon voi sisältyä erikseen määriteltynä työkokemukseen perustuva osuus.

Palkkaus koostuu:

  • tehtäväkohtaisesta palkanosasta, joka määräytyy tehtävän vaativuustason perusteella (VT 1-19) ja
  • henkilökohtaisesta palkanosasta, joka määräytyy työssä suoriutumisen arvioinnin perusteella.

Henkilökohtainen palkanosa voi olla enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Uudella työntekijällä henkilökohtaisen työsuorituksen osuus on yleensä noin 12–24 %

tai:

Vankiloiden ja yhdyskuntaseuraamustoimistojen, eli rikosseuraamuskeskusten työntekijöille maksetaan palkkaa myös palvelusvuosien perusteella. Tällöin työssä suoriutumisen perusteella maksetaan henkilökohtaista palkanosaa enintään 38 % ja kokemusosaa enintään 12 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Uudella työntekijällä henkilökohtaisen työsuorituksen osuus on yleensä noin 12–19 %.

Lue lisää:
Rikosseuraamuslaitoksen virka- ja työehtosopimukset

Palkkaukseen vaikuttavat tehtävien sisältö, julkisen sektorin kokemus ja tehtävissä suoriutuminen. Lisäksi maksetaan työaikakorvaukset, niin sanotut haittalisät, joiden määrä vaihtelee ilta-, yö- ja viikonlopputöiden määrän vuoksi.

Vuonna 2023 Rikosseuraamuslaitoksen vartijan keskipalkka oli työaikakorvauksineen keskimäärin 3 360 euroa kuukaudessa eli noin 40 300 euroa vuodessa. Ylityökorvaukset, kesälomarahat ja muut palkkiot mukaan lukien keskipalkka oli noin 3 600 euroa kuukaudessa eli 43 700 euroa vuodessa. Vuonna 2023 rikosseuraamusesimiehen keskimääräinen palkka vuodessa oli kaikki lisät ja palkkiot mukaanlaskettuna noin 4 300 euroa kuukaudessa eli 52 000 euroa vuodessa.

Julkaistu 27.1.2023