Vankilatuotteet

Tervetuloa tutustumaan vankilatuotteisiin. Vankilatuotteita voi ostaa nyt myös verkosta. Livekauppa.fi on Rikosseuraamuslaitoksen ja Ammattiopisto Liven yhteistyönä perustama vankilatuotteiden verkkokauppa.

Joissakin vankiloissa tehdään vankilatuotteiden lisäksi vankityönä monenlaisia alihankintatöitä yrityksille ja yhteisöille. Yleisiä alihankintatöitä ovat osakokoonpanot, koneistustyöt, sitomotyöt, paperi- ja pahvityöt sekä metallityösuoritukset. Joiltakin vankiloilta voi tilata myös erilaisia työsuorituksia, kuten kaluste-entisöintiä, painotöitä tai ovien ja ikkunoiden kunnostusta.

Vankien työtoiminnan tavoitteita

Työn tekemisen tavoitteena on vangin ammattitaidon ja työkyvyn ylläpitäminen ja kehittäminen. Näin parannetaan vangin mahdollisuuksia toimeentuloon myös vapautumisen jälkeen. Työnteolla pyritään myös normalisoimaan vankilaelämää. Lue lisää...

Suljettujen vankiloiden ja avolaitosten työtoiminnassa vangit valmistavat erilaisia puu-, metalli-, tekstiili- ym. tuotteita myyntiin.

Vankilatuotteiden ostaminen

Rikosseuraamuslaitoksen internet-sivuilla esiteltävät vankilatuotteet ovat esimerkkejä ja malleja vankiloissa tehtävistä tuotteista.

Kaikkia tuotteita ei ole jatkuvasti saatavana, ja materiaalit tai kuosit voivat vaihdella.

Lisäksi osa tuotteista kausituotteita ja niiden saatavuus vaihtelee. Varmista aina tuotteen saatavuus vankilatuotemyymälästä.

Tuotteita voi tiedustella ja tilata ottamalla yhteyttä vankilatuotemyymälään ja suurien tai tilauksesta valmistettavien tuotteiden kohdalla valmistavaan vankilaan. Vankilatuotemyymälöiden yhteystiedot näkyvät tuotteiden yhteydessä sivun oikealla palstalla. Valmistavan vankilan yhteystieto on linkitetty tuotetietoihin.

Tämän sivun palaute-yhteydenottolomakkeen kautta ei voi tilata eikä tiedustella vankilatuotteita.

Tärkeää tietoa kustannuksista

Tiedustele ja varmista ennen tilaamista tuotteen saatavuus, toimitusaika ja kokonaishinta rahdit ja toimituskulut mukaan lukien. Näillä sivuilla esitetyt tuotteiden hinnat eivät sisällä kuljetuskustannuksia. Kaikki esitetyt tuotteiden hinnat ovat valmistavan vankilan ohjehintoja. Hintoihin lisätään siis kuljetusrahdit vankilamyymälään, toiseen vankilaan tai tilaajan paikkakunnalle.

 
Julkaistu 3.6.2020