Värdegrund och beteende
I det här avsnittet hittar du tjänster relaterade till psykiskt välbefinnande, beteendehantering och andlighet.
Andlighet
Evangelisk-lutherska kyrkan
Information om den evangelisk-lutherska kyrkans tjänster finns på deras webbsidor. I webbkyrkan finns information om hur man kan lyssna och titta på andliga evenemang över nätet, på tv och i radio.
Beteendeförändring och mentala färdigheter
Självhjälpskurs i levnadskonst
På kursen kan du till exempel finna svar på frågorna: Vad behöver jag för att må bra? Hur får jag styrka atta orka med min vardag? Du kan finna sätt att hålla uppe och öka ditt välmående, att ta hand om dig själv och att fördjupa din självkännedom.
Självhjälpskurs i levnadskonst
Oivamieli
Övningar i avslappning och medvetandefärdigheter och information om hur du kan främja din psykiska välfärd. Vem vill inte vara en lugn och psykiskt stark person. Övning gör mästaren även när det gäller det mentala.
Nyyti
Nyyti hjälper dig att ha koll på livet och sinnet. Tjänsten riktar sig i första rummet till studerande, men anvisningarna och handböckerna lämpar sig väl också för andra.
Att göra det som är viktigt i svåra stunder
Genom den här guiden får du lära känna olika färdigheter som kan vara till hjälp för att hantera stress och svåra stunder i livet. En Illustrerad Guide är en stresshanteringsguide som har skapats av Världshälsoorganisationen (WHO).
Nedan finns en länk till WHO-sidan, där originalguiden finns. Guiden finns på flera olika språkalternativ.
Doing What Matters in Times of Stress
Egenvårdsprogrammet för aggression
Upplever du att du är för explosiv eller okontrollerbar i situationer som irriterar dig? Bekanta dig med dina svåra känslor med hjälp av detta egenvårdsprogram för aggression, och hitta bättre sätt att hantera aggressionen.
Välkommen til egenvårdsprogrammet för aggression
Kvinnolinjen
Kvinnolinjen är avsedd för kvinnor i alla åldrar som har utsatts för våld eller som är oroliga för våld. Kvinnolinjen har stödtelefon, chatt och webbrevstjänst. Jourtjänsten är avsedd för alla kvinnor och flickor som upplevt våld, hot eller rädsla. Samtal besvaras av frivilliga kvinnor som utbildats av Kvinnolinjen.
Nollalinja
Om våldsutövaren är en nuvarande eller tidigare partner, en förälder, ett barn eller en annan nära släkting eller närstående person, talar man om våld i nära relationer eller inom familjen. Våld mot kvinnor är en globalt betydande människorättsfråga som gäller kvinnornas hälsa och jämställdhet. Läs här om hur Nollinjen kan hjälpa dig om du har utsatts för våld.
Nollinjen | chatten är inte tillgänglig i slutna fängelser
Tukinainen
Våldtäkt är ett brott och en traumatisk upplevelse. Har råkat ut för våldtäkt eller blivit sexuellt utnyttjad? Stödcentret för kvinnor hjälper dig.
Miessakit
Är du man som använder våld eller har blivit offer för våld? I båda fallen får du hjälp av mansgruppverksamheten. Tjänsterna är endast avsedda för män.
Offer för människohandel och brott
Hjälp för offer för människohandel
Har du fallit offer för människohandel? Eller vet eller tror att det hänt någon annan? Människohandel är ett brott och en kränkning av de mänskliga rättigheterna - och det sker också i Finland. I människohandel försätts offret i en underordnad ställning och utnyttjas ekonomiskt, sexuellt eller på annat sätt i syfte att dra nytta. Det är någonting som ska identifieras i tid! Läs mer här.
Hjälp för offer för människohandel
Publicerad 23.2.2024