Tietopyynnön tekeminen

Rikosseuraamuslaitos käyttää Suomi.fi-viestipalvelua. Palvelu on tietoturvallinen tapa asioida Rikosseuraamuslaitoksen kanssa sähköisesti. Asioiminen onnistuu www.suomi.fi/viestit-osoitteen kautta, josta viestit kulkevat Rikosseuraamuslaitoksen Keskushallintoyksikön kirjaamoon ja tarvittaessa sieltä eteenpäin. Viestit voivat sisältää myös liitetiedostoja. Tietoturvallinen sähköisen asioinnin tapa helpottaa tilanteita, joissa tarvitaan asiakkaan vahvaa tunnistamista henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Viestipalvelu on helppo ottaa käyttöön kirjautumalla Suomi.fi-sivustolle pankkitunnuksilla. Palvelun käyttöönoton yhteydessä asiakas antaa suostumuksensa kaikkien viranomaisviestien toimittamisesta sähköisesti palveluun. Suostumuksen jälkeen Suomi.fi-viestejä käyttävät viranomaiset ja muut palvelua käyttävät organisaatiot saavat toimittaa asiakkaalle viestejä (sekä tavallisia että vastaanottokuittauksen vaativia) sekä päätösasiakirjoja sähköisesti palveluun. Mikäli Suomi.fi-viestipalvelun ottaa käyttöönsä, asiakirjoja ei enää toimiteta postitse.

Suomi.fi-viestien käyttö on asiakkaalle maksutonta, mutta viranomainen voi periä tekemästään päätöksestä maksun. Palvelun asetuksissa tulee määritellä sähköpostiosoite, johon ilmoitukset palveluun saapuneista viesteistä lähetetään. Asetuksissa voi myös halutessaan muuttaa viestien toimitustavan paperipostiksi. Palvelun asetuksia voi muuttaa koska tahansa.

Vaihtoehtoisesti tietopyynnön voi tehdä myös sähköpostitse osoitteeseen tietopyynnot.rise(@)om.fi tai kirjeitse osoitteeseen Rikosseuraamuslaitos Keskushallintoyksikkö Lintulahdenkatu 5, 00530 Helsinki.

Lisätietoa:

Tietoa Suomi.fi-viesteistä

Suomi.fi-viestit tekninen käyttäjätuki / Kansalaisneuvonta, täytä palautelomake tai soita puh. 0295 000 (ma-pe 8–21, la 9–15)

Suomi.fistä ja sen osana toimivasta Viestit-palvelusta vastaa Digi- ja väestötietovirasto

 
Julkaistu 28.2.2020