Tiedotteet ja uutiset

22.5.2019
»

Rikosseuraamuslaitosta 14 vuotta johtanut pääjohtaja Esa Vesterbacka jää eläkkeelle 1.9.2019. Hän ilmoitti päätöksestään henkilökunnalle toukokuun alussa.

13.5.2019
»

Vankiloissa henkilökuntaan kohdistuva väkivalta on suhteellisen harvinaista. Vankiloissa tapahtui viime vuonna 7 henkilökuntaan kohdistunutta väkivaltatapausta. Väkivallan uhkaa henkilökunta ilmoitti kokeneensa 21 kertaa. Edellisvuodesta tapausten määrä tippui lähes kymmenellä ja on lähivuosina ollut kokonaisuudessaan 30-50 välillä (väkivalta ja uhat).

9.5.2019
»

Helsingin yliopiston ja Reaktorin yhteistyönä toteuttama verkkokurssi Tekoälyn perusteet on nyt mahdollinen kaikille Suomen vangeille sähköisten työasemien tai Älykäs vankila -hankkeen testilaitteiden kautta.

8.5.2019
»

Hämeenlinnan uusi vankila naisille on saanut rakennusluvan ja rakennustyöt ovat käynnistyneet. Vuoden 2020 syksyllä valmistuva vankilaympäristö on ensimmäinen uuden vankilakonseptin mukaisesti toteutettava kohde ja kansainvälisesti ainutlaatuinen hanke. Tavoitteena on, että vapautuessaan vangeilla on paremmat edellytykset rikoksettomaan elämään.

7.5.2019
»

Rikosseuraamuslaitoksen Vankeusaika mahdollisuutena! -hankkeen kehittämä "Työkkärit vankiloissa" -toimintamalli on voittanut Uuden työn Kaiku-palkinnon. Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen jakoi palkinnon 7.5. Valtio Expo -tapahtumassa Marina Congress Centerissä Helsingissä. Palkinnon myöntää Valtiokonttori yhteistyössä Työ 2.0 -hankkeen kanssa.

18.4.2019
»

Rikosseuraamuslaitos sai Autismisäätiön jakaman Vuoden 2019 Keppuli -palkinnon työstään autismikirjon hyväksi. Palkinto luovutettiin 5. huhtikuuta Helsingin Katajanokalla Elokuvasäätiön elokuvateatterissa. Sen vastaanottivat Rikosseuraamuslaitokselta kehitysjohtaja Pauli Nieminen ja sosiaalityön erityisohjaaja Kristiina Aunio Jokelan vankilasta.

8.4.2019
»

Opetus- ja kulttuuriministeriö on yhteistyössä oikeusministeriön ja Rikosseuraamuslaitoksen kanssa laatinut linjaukset ja periaatteet vankilaopetuksen yhteisen toimintamallin kehittämiselle ja käyttöönotolle. Ammatillisten koulutuksen järjestäjien yhtenä tehtävänä on ollut vankilaopetuksena järjestettävä ammatillinen koulutus vuoden 2018 alusta lähtien.

14.3.2019
»

Vankien ja myös ulkomaalaisten vankien määrä väheni vuonna 2018. Vankilasta vapautuneiden uusintarikollisuus on hieman noussut viiden vuoden seuranta-ajalla.

13.3.2019
»

Tekoälyn kouluttaminen on uusin vankityön muoto. Rikosseuraamuslaitos ja Vainu-niminen yritys ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa Vainu ostaa vankityötä tekoälyn kouluttamiseen. Rikosseuraamuslaitos pyrkii jatkuvasti kehittämään työtoimintaa yhä kuntouttavampaan ja paremmin nykyajan työelämää vastaavaan suuntaan.

12.3.2019
»

Jykia Oy:n, Senaatti-kiinteistöjen ja Rikosseuraamuslaitoksen hanke Rise-kampuksen rakentamisesta Jyväskylän Tourulaan käynnistyy kevään 2019 aikana. Hanke koostuu asumisyksiköstä, ikkunapajasta ja palvelurakennuksesta.

Julkaistu 26.2.2019