Tiedotteet ja uutiset

30.10.2018
»

Rikosseuraamuslaitos on julkaissut piirrosvideon voimassaolevasta strategiastaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Piirrosvideon tavoitteena on vahvistaa Rikosseuraamuslaitoksen strategian tuntemusta oman henkilökunnan ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden sekä kansalaisten keskuudessa.

25.10.2018
»

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka valittiin International Corrections and Prisons Association (ICPA) -järjestön hallitukseen vuosiksi 2018 – 2021 Montrealissa 23.10.2018 pidetyssä vuosikokouksessa.

24.10.2018
»

Keravan uuteen avovankilaan tulee 136 vankipaikkaa. Alun perin Keravan vankilaa suunniteltiin 90 paikan suuruiseksi. Keravan uuden vankilan on tarkoitus valmistua vuonna 2020. Oikeusministeriö teki asiasta päätöksen tänään Rikosseuraamuslaitoksen esityksestä.

28.9.2018
»

Nykyisin noin 18 prosenttia vangeista on ulkomaalaisia. Eri kansalaisuuksia on yhteensä 69. Siksi monikielinen perehdytysmateriaali on nähty tarpeelliseksi. Rikosseuraamuslaitos (Rise) on aiemmin julkaissut rikosseuraamusalan sanastoa kymmenellä eri kielellä ja kolme uutta sanastoa on vielä tulossa. Nyt on julkaistu myös videomuotoinen tulo-opas vankilaan tulijoille viidellä eri kielellä.

25.9.2018
»

Riihimäen vankilan seksuaalirikollisten STOP-ohjelma on jäänyt historiaan, ja lokakuussa tilalle tulee uusi ohjelma STEP eli Strength-Based Sexual Offender Treating Program. Rikosseuraamuslaitos on ostanut uuden ohjelman Kanadasta.

7.9.2018
»

Rikosseuraamuslaitoksen ja Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen edustajat ovat mukana Kokonaisturvallisuusmessuilla Lahdessa 7. - 8.9.2018. Tapahtuma esittelee laajasti kokonaisturvallisuuden eri osa-alueita suurelle yleisölle sekä alan ammattilaisille.

6.9.2018
»

Oikeusministeri Antti Häkkänen on myöntänyt Vankeinhoidon ansioristin taiteellinen johtaja Hannele Martikaiselle ja Vanajan vankilan johtaja Kaisa Tammi-Moilaselle. Vankeinhoidon ansioristi voidaan antaa vankeinhoitotyössä kunnostautuneelle henkilölle tunnustuksen osoitukseksi. Ansioristin myöntää oikeusministeri Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajan esityksestä.

6.9.2018
»

Suomalaista vankilateatteria ja sen vaikutuksia kartoittaneessa tutkimuksessa saatiin näyttöä siitä, että Suomen ainoan vankilateatteriin keskittyneen toimijan – Taittuu ry:n – projektit ovat tarjonneet vangeille oppimisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia sekä vahvistaneet vapaudessa tarvittavia taitoja. Tutkimuksen toteutti Rikosseuraamuslaitoksen tutkimus- ja kehittämismäärärahalla Laura Menard yhteistyössä Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian oppiaineen kanssa.

11.7.2018
»

Poliisihallitus, Oulun poliisilaitos, Rikosseuraamuslaitos ja Senaatti-kiinteistöt esittävät, että Oulun uusi poliisitalo ja Oulun vankila rakennetaan samalle kampukselle Hiukkavaaraan. Poliisi on jo aiemmin tehnyt päätöksen uuden toimitilan rakentamisesta alueelle nykyisen Oulun pääpoliisiaseman läheisyyteen.

Julkaistu 8.2.2018