Rikosseuraamuslaitos sopi vankiloiden ruokahuollon siirtämisestä Leijona Catering Oy:lle

Julkaistu 29.3.2018

Rikosseuraamuslaitos (Rise) ja Leijona Catering Oy ovat tänään allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen. Sopimuksen tarkoituksena on vankiloiden ruokahuollon siirtäminen Leijona Cateringin vastuulle. Leijona Catering on myös Puolustusvoimien ruokahuollon strateginen kumppani.

Kumppanuuden tavoitteena on toiminnan jatkuva yhteinen kehittäminen. Risen kannalta merkittävä tavoite on kehittää vankien omatoimista ruokahuoltoa yhdessä Leijona Cateringin kanssa.

Ruokahuollon ulkoistamista on pilotoitu aiemmin muun muassa Jokelan vankilassa hyvin kokemuksin. Sopimuksen solmimisen myötä Rise parantaa edelleen ruokahuollon toimintavalmiutta poikkeus- ja häiriötilanteissa, pääsee hyödyntämään Leijona Cateringin asiantuntemusta muun muassa ruokalistojen suunnittelussa, henkilöstön kouluttamisessa sekä ruokahuollon kokonaisvaltaisessa kehittämisessä.

Kumppanuussopimuksen mukaan Risen ruokahuollon järjestäminen siirtyy kokonaisuudessaan Leijona Cateringin vastuulle 31.12.2019 mennessä vaiheittain. Muutoksen kohteena olevalle Risen vakituiselle henkilöstölle pyritään löytämään uusi työ Rikosseuraamuslaitoksesta, jos nykyinen tehtävä ei jatku. Irtisanomisille ei nähdä tällä hetkellä tarvetta.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Leo Immonen, p. 029 56 88403, leo.immonen(at)om.fi ja
kehitysjohtaja Petri Hoffren, Leijona Catering, p. 050 529 1991, petri.hoffren(at)leijonacatering.fi